Omschrijving disciplines Competities Kennemerland 2017 - 2018


Vrije keuze

 

Voor de vrije rondes is de keuze van het onderwerp en de uitvoering ( zwart-wit dan wel kleur) vrij. Er wordt recent werk gevraagd. Formaat: maximaal 40 x 50 cm, inclusief passe-partout (maar een passe-partout is niet verplicht). Foto zonder passe-partout dient dan wel opgeplakt te zijn op materiaal met een maximale dikte van 2 mm.

 


 


Omschrijving disciplines Competities Kennemerland 2017 - 2018


Vierkant zwart-wit.

Bij deze ronde worden alleen zwart-wit foto's ingeleverd. De foto's moeten vierkant.

Ze mogen wel in een ander formaat passe-partout worden geplaatst.


Industrie.

Het in beeld brengen van een industrieel beeld. Dit kan zowel en beeld van grootschalige als van kleinschalige industrie zijn.Het industiële plaatje kan een beeld geven van een werkproces, waarbij ook mensen te zien zijn, maar ook van machines en gebouwen. Ook industrieel landschap rekenen we hieronder. Urbex valt buiten deze discipline.


 


Omschrijving disciplines Competities Kennemerland 2017 - 2018


Series

Lever een serie van 5 foto’s in op A4-formaat. Níet in passe-partout (om logistieke redenen) en niet opgeplakt. Inleveren in een A4- envelop. Eén serie per fotograaf. Er wordt recent werk verwacht. Aan de hand van deze foto’s zal de jury de collectie beoordelen en bespreken.Op de achterkant van elke foto Fotobond-lidnummer en de presentatievolgorde vermelden.  

De schrijfrichting op de foto bepaalt wat de bovenkant is.
Op de envelop dienen de volgende gegevens te worden vermeld: naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, en het Fotobond-lidnummer van de fotograaf en de naam van de fotoclub


Omschrijving disciplines Competities Kennemerland 2017 - 2018


Landschap.

Landschapsfotografie is een vorm van fotografie waarbij het in beeld brengen van het landschap centraal staat. De mens maakt geen deel uit van het gefotografeerde tafereel.

Onder landschapsfotografie vallen


Interieur.

Interieurfotografie laat de kijker de sfeer ervaren van het interieur van een gebouw. Dit kan een winkel, bedrijfspand, woning, horecagelegenheid, schip of een cultureel gebouw betreffen. Op een interieurfoto staan in  principe geen mensen, en als ze er wel op staan hebben ze een zeer  ondergeschikt belang.