Over ons

Over ons….

Fotokring Heemskerk (FKH) werd in 1959 statutair opgericht en is een vereniging voor enthousiaste amateur fotografen in de regio IJmond die in clubverband hun plezier in fotografie willen delen en verdiepen. Iedere donderdagavond is vanaf 20:00 uur het verenigingsgebouw ‘De Strengh’ (Van der Ploegstraat 87 in Heemskerk) voor de clubleden geopend.

Binnen de vereniging wordt voor de clubleden een breed scala aan activiteiten georganiseerd. Deze activiteiten vinden niet alleen binnen de muren van het clubgebouw plaats maar ook regelmatig buiten op interessante fotolocaties. Fotokring Heemskerk biedt ruimte voor alle soorten van fotografie. Er wordt geen bepaald genre nagestreefd. Het jaarprogramma is zo divers mogelijk. Fotokring Heemskerk is er voor iedereen, van beginnende tot gevorderde amateur fotograaf. Uitgangspunt is dat de fotohobby serieus wordt beoefend.

Activiteiten Fotokring Heemskerk

Verdeeld over het seizoen staan op het programma:

  • Foto besprekingen. Het met elkaar beschrijven, analyseren, interpreteren en waarderen van foto’s om daaruit te leren en het niveau van het fotowerk gezamenlijk te verbeteren.
  • Thema avonden waarin inhoudelijke presentaties worden verzorgd door de leden, door gastsprekers en door vakfotografen.
  • Workshops over diverse onderwerpen voor technische en creatieve ontwikkeling.
  • Groepsprojecten waarbij per groep binnen een afgesproken tijdsbestek wordt gewerkt aan een bijzondere fotoreportage.
  • Los van de clubavonden worden regelmatig activiteiten georganiseerd, zoals de fotodagen waarbij zowel overdag als ’s avonds door de leden gezamenlijk op een aangewezen locatie wordt gefotografeerd en de resultaten daarna digitaal met elkaar worden gedeeld.

Voorbeelden van het werk van onze leden zijn te vinden op deze website waarin de leden zich aan je voorstellen met een selectie van hun foto’s. Je vindt er tevens een breed scala aan wedstrijdfoto’s en fraaie resultaten van de periodieke fotodagen.

Exposities

Regelmatig exposeren leden van Fotokring Heemskerk hun foto’s op diverse openbare locaties in de regio IJmond. De expositiecommissie van de vereniging probeert hiermee het fotowerk van de leden zo breed mogelijk onder de aandacht te brengen.

De Fotobond

Fotokring Heemskerk is aangesloten bij de Fotobond (de bond voor Nederlandse vrijetijdsfotografen) en behoort tot het Rayon Kennemerland. Bij zowel de landelijke bond als bij het rayon kunnen leden desgewenst meedoen aan tal van activiteiten zoals aan wedstrijden, exposities bezoeken, cursussen volgen en lezingen over fotografie bijwonen. Vanaf 2024 is het wel/niet lid zijn van de Fotobond een vrijwillige keuze geworden en niet iedereen is meer lid van de Fotobond

Zichtbaarheid Fotokring Heemskerk

Fotokring Heemskerk wil zichtbaar zijn in de IJmond door exposities te organiseren maar ook door deelname aan door andere partijen georganiseerde culturele activiteiten. Fotokring Heemskerk probeert de publiciteit te zoeken door het uitgeven van persberichten op momenten dat daartoe aanleiding is. FKH werkt samen met meerdere instanties in Heemskerk en onderhoudt een goed contact met de Gemeente. Ook bestaat er een goede band met ISOO in Beverwijk, het centrum voor fotografie in de IJmond.

Wil je lid worden van Fotokring Heemskerk?

Ben je een serieuze amateur fotograaf of op weg om dat te worden en staat de opzet van Fotokring Heemskerk je aan? Overweeg dan een lidmaatschap. De contributie bedraagt € 116,50 per jaar, inclusief de kosten voor het lidmaatschap bij de Fotobond. Als je wilt kan je eerst eens langs komen op een donderdagavond om kennis met ons te maken in het clubgebouw om daarna te besluiten. Je kan hiervoor het contactformulier op deze website invullen en verzenden. Wij nemen dan contact met je op voor een uitnodiging. Bellen kan natuurlijk ook: 06-51171395 Paul Niet (voorzitter FKH). Je bent van harte welkom!