Over ons

Over ons …………..

Fotokring Heemskerk (FKH) verenigt vrijetijdsfotografen die hun hobby serieus beoefenen en het leuk vinden om activiteiten op het gebied van de fotografie met elkaar te delen. Iedere donderdagavond is het verenigingsgebouw ‘De Strengh’ aan de Van der Ploegstraat 87 in Heemskerk vanaf 20:00 uur hiervoor geopend.

Fotokring Heemskerk is een actieve vereniging. Verdeeld over een jaar staat er bijvoorbeeld op het programma:

· Fotowedstrijden

Minimaal zes keer per jaar worden er uitdagende fotowedstrijden georganiseerd, waarbij de leden hun beste foto’s kunnen laten zien (geprint en/of digitaal). Het kan gaan over een afgesproken thema of over een door de fotograaf zélf gekozen thema. De leden jureren elkaar en vervolgens worden alle ingestuurde foto’s met elkaar kritisch besproken.

· Workshops

Regelmatig worden er workshops georganiseerd om zich als hobbyfotograaf verder te kunnen ontwikkelen. Bijvoorbeeld workshops over portretfotografie, reisfotografie, macrofotografie, avondfotografie, landschapsfotografie, etc. maar ook over digitale beeldbewerking zoals in Lightroom en in Photoshop.

· Thema-avonden

Dit zijn de donderdagavonden waarop door speciaal uitgenodigde vakfotografen (of door leden zelf) interessante en gevarieerde presentaties worden verzorgd, zoals bijvoorbeeld het tonen en bespreken van spectaculaire foto’s van gerenommeerde fotografen of het presenteren van bijzonder eigen werk.

· Exposities

Regelmatig en op diverse – bij voorkeur openbare – locaties in de regio worden door de leden hun mooiste foto’s geëxposeerd. De expositiecommissie van de vereniging probeert hiermee het enthousiasme van de leden voor hun fotohobby zo breed mogelijk onder de aandacht te brengen.

Alle leden van Fotokring Heemskerk zijn ‘automatisch’ tevens lid van de Fotobond (Nederlands Centrum Vrijetijdsfotografie) in het Rayon Kennemerland en kunnen hierdoor met de vele activiteiten die de bond voor haar leden organiseert meedoen!

Ben je zelf ook hobbyfotograaf en wil je eerst een avond komen kijken om de sfeer te proeven of heb je misschien interesse om lid te worden van onze vereniging?

Vul dan het contactformulier van deze website in en verstuur het naar ons. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Bellen kan natuurlijk ook:

06-20557227 Coos Wijker (voorzitter).